Umeå

Nätverk

OM DATAFÖRENINGEN I UMEÅ

Dataföreningen i Umeå ordnar lokala aktiviteter som av typen lunchseminarier, företagsbesök etc. Syftet med dessa aktiviteter är att ge ny kunskap men även skapa kontakter mellan dig och andra medlemmar. Första tisdagen varje månad bjuder vi in till kombinerat lunchseminarium och erfarenhetsutbyte mellan kollegor under rubriken "Den digitala resan". Kostnadsfritt inkl lunch för medlemmar.

Kom gärna med förslag på lämpliga aktiviteter och teman för seminarier och företagsbesök.

Vi i Umeå driver även ett större projekt Upload för att samla yngre som arbetar med IT och digitalisering. Lansering våren 2016.

Umeå IT-konferens 2016 är en heldagskonferens, i år är det 10 års jubileum för konferensen. Årets konferens planeras genomföras i slutet av oktober. Konferensen arrangeras av Dataföreningen i Umeå i samarbete med lokala företag och Process-IT Innovation.

Premiär för Dataföreningens nya arbetsgrupper. Dataföreningen lanserar två nya typer av grupper som ska leverera konkret nytta till såväl bransch som samhälle och individ.

Bygget av nya Dataföreningen pågår för fullt. En stor del av arbetet har handlat om att undersöka hur vi kan vara med och påverka på nya sätt och bidra till en konstruktiv digital transformation. Nu lanseras resultatet: Två nya typer av grupper som ska leverera konkret nytta till såväl bransch som samhälle och individ.
Grupperna går under namnen Arbetsgrupp och Digitalt labb. Den förstnämnda syftar till att besvara aktuella branschfrågor och lösa specifika branschproblem. Här tar vi till exempel fram rekommendationer vid start av projekt baserade på delningsekonomin, guider och checklistor för medborgare och konsumenter som skapar förståelse och trygghet kring integration- och säkerhetsfrågor online.

Tidigare aktiviteter

nov
24
Umeå IT-konferens 2016

Umeå Folkets Hus

09:00 till 17:00
okt
12
ATEAs datacenter och FUI projektet

Besök Ateas datacenter samt få information om vilka möjligheter FUI-projektet kan ge små och medelstora företag i Norr- och Västerbotten att förnya och utveckla verksamheten inom datacenter och moln.

10:00 till 11:30
okt
04
Digitala resan - Sense Smart Region

Sense Smart Region ska göra det lättare för företag i Västerbotten att skapa fler och smartare digitala tjänster. Den 4 oktober gästar projektet lunchseminariet Digitala Resan i Umeå.

Kafe Station (Bredvid Filmstaden)

12:00 till 13:00
aug
02
Digitala resan – lunchseminarium med DF

Ett månatligt tillfälle, första tisdagen varje månad bjuder DF i Umeå till lunch med intressanta föreläsare samt möjlighet för deltagarna att träffa branschkollegor.

Kafe Station

12:00 till 13:00
jun
07
Digitala resan – lunchseminarium med DF

Ett månatligt tillfälle, första tisdagen varje månad bjuder DF i Umeå till lunch med intressanta föreläsare samt möjlighet för deltagarna att träffa branschkollegor.

Kafe Station, Umeå

12:00 till 13:00
maj
12
EVENT BY UPLOAD: Hur säkrar vi digital kompetens?

Hur får vi utvecklingen av nästa Kung Fury eller Yarny i Umeå?

Vid träffen informeras och diskuteras om kompetensbehov och digital kompetensutveckling i skolan, bl.a. följande anföranden:

Kafe Station

16:30 till 18:30
maj
03
Cyberattacker – hot mot media, leverantörer, samhälle?

Överbelastningsattacker har senaste veckorna riktats mot svenska medier. Vilka hotbilder finns och vilka åtgärder kan vidtas?

Kafe station Umeå

12:00 till 13:00
apr
12
Event By Upload: Smarta glasögon – fluga eller framtid?

Är smarta glasögon en given del av morgondagens verksamheter ? Föreläsningen ger inblick i möjligheterna och utmaningarna med en teknik som utvecklas rasande fort.

Invito, Umeå

16:00 till 18:00