Knäppa kort eller Skapa bilder

Efter snart 20 år som fotograf vill Ewa Malmsten idag kalla sig bildkommunikatör. Hon brinner för att skapa den rätta bilden med det bildspråk som ger bilden dess värde och innehåll! 

Mycket i hennes bildskapande bygger på att skapa känsla och hennes specialitet har blivit människor, att känna in sinnesstämning och därefter skapa rätt känsla och karaktär för just den eller de bilder som ska tas.

Idag hjälper hon olika företag och privatpersoner att kommunicera och visualisera sitt budskap och genom det stärka sitt varumärke med bilder. I synnerhet på olika företags hemsidor där det ofta behövs hjälp med bildkommunikationen.

Den senaste tekniken har gjort det lätt för oss alla att nå ut med bilder, massor av bilder spottas ut i det digitala bildflödet varje dag. Alla har olika kameror, alla knäpper kort. Det skapas ett bildbrus utan dess like. Problemet och utmaningen idag, ligger i att många tror att vem som helst med en kamera kan fotografera! Fotograferna håller på att förlora sin auktoritet på området då tekniken värderas högre än bildberättandet. Yrket fotograf/bildjournalist är på väg att försvinna. Ett kunskapslyft krävs inom berättarkonsten bildskapande och de som kan utbilda i det är vi fotografer!

Är du bildskapare eller bildbeställare? Eller är du bara nyfiken på, vill förstå vikten av och bli bättre på att kommunicera med bild?

I kvällens föreläsning vill Ewa berätta om sitt arbetssätt som bildkommunikatör. Hon vill få deltagarna att förstå att fotografering är en visuell kommunikation mellan två parter – fotografen och betraktaren! För att höja kvaliteten på bilder som publiceras i våra digitala kanaler vill hon dela med mig av min kunskap och erfarenhet av att skapa och läsa bild.

"You Don´t take a photograph , you make it" Ansel Adams

Varmt Välkomna!

Ewa Malmsten arbetar sedan länge som fotograf och började sin resa på det analoga 1990-talet som foto-assistent ; en klassisk lärlingsutbildning! Den analoga utbildningen och fotograferingen med diafilm , ljussättning, ljusmätning, polaroider och framkallning i mörkrum hjälper henne idag att skapa bilder med större värde i dagens hektiska digitala flöde. Nu vill hon börja sin resa att föreläsa om och utbilda i bildskapande! Bilder med rätt exponering, ljussättning och bildspråk, skapar berättelser som tilltalar och når fram!

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2016-04-12 (Hela dagen)

Employee Generated Learning

Digital tillgänglighet - de nya lagkraven

En stark berättelse - för att förena team och företag

Leda relevanta förändringar – en grafisk resa!

Inspirationsföreläsning om vintergatan metoden

System och projektanatomier: Visualisering av beroenden

Så visualiserar du dina mål och inre resurser med hjälp av det symboliska språket

Visuella affärsmodeller som verktyg för innovation

Hur du visualiserar strategier så att de ger rätt effekt

Digital storytelling: Berätta din historia med hjälp av ljud och bild

Rita enkelt och använd modeller för ökad kommunikation

Nytt nätverk! Power of Visual - uppstartsmöte

Hur kan du använda din kreativa hjärna för att "accelerera" din prestationsförmåga?

Symbolers betydelse i verksamhetsutveckling - Power of Visual

Grafisk facilitering - Power of Visual

Hur du omvandlar text till bilder och symboler - praktiskt träning

Bildspråket som ditt främsta verktyg

Bilder, bilder – men hur gör man?

Bättre modeller

Varför är bilder så kraftfullt verktyg vid förändringsledning?

Fotograf Torbjörn Sjödin föreläser och visar bilder

Engagera genom Gamification

Knäppa kort eller Skapa bilder

Knäppa kort eller Skapa bilder