Förbättring av pågående projekt med PEP

Svenskt Projekt Forum har tillsammans med ett antal svenska organisationer tagit fram en metod Project Excellence Preparation (PEP) för systematisk förbättring av pågående projekt. Metoden förenar agilt ledarskap med kraven för Project Excellence. PEP är en assessment av kritiska framgångsfaktorer som bygger på  IPMAs (International Project Management Association) globala standard Project Excellence Baseline.

PEP borde kunna ses som en lösning på problemet med oklara roller och vagt definierade projektmål, vilket gör att bara 1/3 av alla projekt lyckas. I synnerhet kan PEP ses som ett viktigt bidrag till projekt som drivs utifrån ett agilt paradigm. PEP kan också vara ett verktyg för ledningen av organisationer för att kunna styra och kontrollera organisationer som vill arbeta agilt.

Under mötet presenteras PEP metoden samt en teknik implementerad i en molnlösning för att göra det möjligt att enkelt och snabbt screena alla aktuella projekt. Det sker genom att varje projekt gör en självskattning som kompletteras med en utvärdering från en assessor.MEDVERKANDE

Erik Månsson har sedan 2001 varit aktiv inom IPMA med projekt assessment för alla typer av projekt världen över inklusive ett antal Project Excellence Award winners som t.e.x. ett UBS projekt för ett nytt fondförvaltnings system, Incheon Bridge i Syd Korea och det kinesiska rymdprogrammet. I hans nuvarande roll som vice ordförande i Svenskt Projektforum och Head of Project Excellence jobbar han nära tillsammans med ett antal svenska organisationer som genomför PEP piloter med speciellt fokus på agilt ledarskap och IT projekt.

Mötesledare är Georg Silber, sedan många år nätverksledare på Dataföreningen för projektkontor och governance. Han drivs av passionen att omsätta kunskapen om hur projekt framgångsrikt ska bedrivas till en praktisk verklighet när det inbegriper digitala hjälpmedel.


PRAKTISK INFO

Datum: 19 oktober 2018
Tid: 09:00-11:00 
Plats: F7, Fleminggatan 7, Stockholm
Kostnad: Gratis för dig med Meet&Learn kompetens, för övriga är kostnaden 250 kr inkl moms.


BETALNINGSINFORMATION 

Seminarieserien ingår för medlemmar i Dataföreningen med Meet&Learn kompetenspaket. Är du inte medlem i Dataföreningen eller har Read&Learn är seminarieavgiften 250 kr inkl moms. Du betalar enkelt med kortbetalning här på anmälningssidan för eventet. Observera att anmälan är bindande.

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2018-10-19
09:00 till 11:00

F7 möten & konferens, Fleminggatan 7, Stockholm

När Projektkontoret avvecklas vid agilt införande – vad kommer istället?

Förbättring av pågående projekt med PEP

Workshop om Projektkontorets Jeopardy

Så får du kontroll på rollerna i ditt projekt

Governance leder till fler lyckade projekt och effektivare ledarskap

Presentation av den nya ISO standarden för Governance - ISO 21505

Förbättrade projekt och minskat tidsläckage

Kvalitetssäkrade projekt med QA-index som KPI

Projektkontorsskolan #8, Projektstyrmodell

Governance, Projektportfölj och PMO med Kjell Rodenstedt

Molntjänster för samarbete och kommunikation i projekt är ett ansvar för PMO

Transparens i projektverksamhet och resursplanering med ett PMO

Nu startar vi Projektkontorsskolan!

Terminsstart på Projektkontorsskolan

Projektskolan #3 Resursbalansering och planering

Projektkontorsskolan #4, Dashboard ger transparens och guidar projekten

Projektkontorsskolan lektion #5, Projektkontorets hantering av Agil projektstyrning

Projektekonomi och Nyttorealisering

Portföljstyrning och resursplanering