Ta kompetensutvecklingen till nästa nivå med hjälp av digitala verktyg

Digitalt lärande behöver varken vara svårt eller kosta en förmögenhet. Denna gång gästas Talent Management av Mikael Fagerborg från KICKS som berättar hur man lyckas med digitala utbildningar.

Möt Mikael Fagerborg som är Nordic Training Manager på KICKS. Mikael kommer berätta hur KICKS på nio månader gick från ingen intern kompetensutveckling för deras 2000 säljare runt om i Norden till vinst i "Årets Blended Learning" på Swedish Learning Awards 2016. Dessutom blev KICKS finalister i kategorierna "Årets Kompetenssatsning", "Årets Mobila Lärande" och "Årets Innovation".

Idag 1,5 år senare genomförs 15 000 digitala utbildningar varje månad, antingen individuellt eller i grupp. Satsningen har ocksåbidragit till ett ökat engagemang hos samtliga chefer som ett led i att lyckas uppnå 70/20/10 - modellen fullt ut.

"Idag känner jag mig mer som en riktig chef, som tar ansvar för mina medarbetares utveckling men också ansvarar för att säkra att de kan det dom ska" - Butikschef Region South

Digitalt lärande behöver inte vara svårt och kosta en förmögenhet. Mikael kommer gå igenom vad han anser är de viktigaste nycklarna för att lyckas, oberoende hur långt ni kommit med kompetensutvecklingen på Ert företag.

Kostnad:Gratis för medlemmar i DF med Meet&Learn paket. Är du inte medlem eller har Read&Learn är du välkommen att delta till självkostnadspris 200 kr inkl moms. Vänligen sätt in pengar på Dataföreningens Swish-konto: 123 545 2883 och ange "Talent Managment 170426" senast den 24 april.  Avanmälan måste meddelas till stockholm@dfs.se senast den 24 april. Utebliven närvaro debiteras med 500 kr, men det går bra att skicka en kollega vid förhinder.

Välkommen!

Eventet äger rum den

2017-04-26
17:30 till 20:00

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

Inkluderande ledarskap: Varför du inte har råd att strunta i det

När drevet går och krisen eskalerar: Så behåller du dina medarbetare

Ta kompetensutvecklingen till nästa nivå med hjälp av digitala verktyg

Jaget och laget – vad hände med teamutvecklingen?

Talent & Culture: Hur skapar man en levande företagskultur?

Känslor, EQ och beslutsfattande

Så arbetar Microsoft med Growth Mindset

Varför gör man bakgrundskontroller vid rekrytering?

Arbetspsykologiska tester - Varför, för vad och när

Arbetspsykologiska tester - del 2 Verktyg

Arbetspsykologiska tester - erfarenheter

Hur arbetar framgångsrika företag med Employer Branding? Paneldebatt med bl a Spotify och Universum

Vad är hemligheten bakom en attraktiv arbetsplats?

TNG:s resa mot fördomsfri och kompetensbaserad rekrytering