När drevet går och krisen eskalerar: Så behåller du dina medarbetare

OBS! Inställt. När förtroendekrisen kommer och drevet går blir tyvärr alltför ofta internkommunikationen lidande. Denna gång gästas Talent Management av kriskonsulten Jeanette Fors-Andrée som berättar hur man kan inkludera sina medarbetare i en framgångsrik krishantering.

Möt Jeanette Fors-Andrée som är en av landets främsta krishanterare och medierådgivare. Under kvällen kommer Jeanette berätta hur du kan använda dina medarbetare för att ringa in faran och dämpa den mediala krisen.

Bristande internkommunikation påverkar personalens stolthet negativt, bidrar till en sjunkande arbetsmoral och kan även leda till personalavhopp. Nödvändiga kompetenser försvinner samtidigt som kostnaderna för nyrekrytering ökar.

“Medarbetare som känner att ledningen brister i sin krishantering, och inte lever efter företagets principer, blir journalistens bästa källa och företagets akilleshäl. Flera av de krishanteringar jag involveras i uppstår just av interna läckor. Internkommunikation kan verka så självklart, men är i praktiken en utmaning för många.” säger Jeanette.

Jeanette kommer att ge dig sina bästa råd och några konkreta exempel på hur du kan inkluderar dina medarbetare, istället för att exkludera dem, för att på så sätt ha en större chans att motverka förtroendekrisen. Läs mer om Jeanette på http://www.jeanettefors.se/.

Kostnad: Gratis för medlemmar i DF med Meet&Learn paket. Är du inte medlem eller har Read&Learn är du välkommen att delta till självkostnadspris 200 kr inkl moms. Vänligen sätt in pengar på Dataföreningens Swish-konto: 123 545 2883 och ange "Talent Management 170502" senast den 30 april. Avanmälan måste meddelas till stockholm@dfs.se senast den 30 april. Utebliven närvaro debiteras med 500 kr, men det går bra att skicka en kollega vid förhinder.

Välkommen!

Eventet äger rum den

2017-05-02
17:30 till 20:00

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

Inkluderande ledarskap: Varför du inte har råd att strunta i det

När drevet går och krisen eskalerar: Så behåller du dina medarbetare

Ta kompetensutvecklingen till nästa nivå med hjälp av digitala verktyg

Jaget och laget – vad hände med teamutvecklingen?

Talent & Culture: Hur skapar man en levande företagskultur?

Känslor, EQ och beslutsfattande

Så arbetar Microsoft med Growth Mindset

Varför gör man bakgrundskontroller vid rekrytering?

Arbetspsykologiska tester - Varför, för vad och när

Arbetspsykologiska tester - del 2 Verktyg

Arbetspsykologiska tester - erfarenheter

Hur arbetar framgångsrika företag med Employer Branding? Paneldebatt med bl a Spotify och Universum

Vad är hemligheten bakom en attraktiv arbetsplats?

TNG:s resa mot fördomsfri och kompetensbaserad rekrytering