AI för beslutsfattare

En förmiddag om hur AI kan lyfta
dina affärer

Det pratas mycket om AI just nu. Mest om vilka risker teknikutvecklingen innebär. De värsta belackarna förutspår mänsklighetens undergång. Men det är en vilseledande bild, särskilt för dig som ska ta beslut om investeringar.

AI kan väsentligt öka affärsvärden och bli starkt konkurrensdrivande. Därför investerar företag runt om i världen miljarder i år för att kapitalisera på möjligheterna. Vad kan du göra? Välkommen till en förmiddag om den konkreta affärsnyttan av AI!

Under förmiddagen den 29 september möter du Magnus Penker, CEO och grundare av Innovation 360 Group samt Christer Berg, futurist från Next Moose och Dataföreningen.

Ladda hem whitepaper här: https://innovation360.com/artificial-intelligence-innovation-management-...

Magnus Penker presenterar:

  • Hur fungerar Artificiell intelligens och vad är Deep Learning?
  • Vad har AI och Deep Learning för påverkan på din affärsmodell ?
  • Hur hjälper AI dig att driva innovation, skapa tillväxt och nya intäktströmmar?
  • Vilka risker finns: de-Learning och sabotage, felaktiga beslut, etik och moraliska överväganden?
  • Kommer AI ta över världen – eller är det dystopiska tolkningar och överdrifter?

Christer Berg presenterar:

  • Metatrenderna som driver digitaliseringen
  • Hur AI förhåller sig till metatrenderna
  • Hur samhälle och marknader förändras
  • Hur du kan förutse framtiden med hjälp av metatrender
  • Hur insikter om framtiden kan omsättas till beslut

Magnus Penker är en internationellt erkänd tankeledare och föreläsare inom innovation, artificiell intelligens, digitalisering och entreprenörskap. Magnus föreläser återkommande på events och högskolor, nyligen på The Global Peter Drucker Forum.

Under de senaste åtta åren har han utvecklat InnoSurvey, ett verktyg för att mäta en organisations innovationsförmåga. Det ledde fram till att han grundade bolaget Innovation 360 Group. I sin roll som ledare fick han under 2016 priser som Sveriges mest innovativa och tillväxtdrivande CEO. Idag driver Magnus bland annat strategiska AI-initiativ hos kunder för att utveckla och innervera sin affär i andra och tredje horisonten.

Närmast kommer Magnus Penker ut med en bokserie i fem volymer om innovation, tillsammans med tongivande medförfattare från hela världen The Complete Guide to Business Innovation. Den femte tar upp strategi och ledarskap och har två kapitel om AI. Medförfattare är Peet van Biljon, McKinsey&Co:s fd globala innovationschef som idag arbetar med USA:s och Kanadas riktlinjer för etik och AI. Du kan vara med och bidra. Den första volymen kommer publiceras i dagarna och som deltagare får du den till 25 % rabatt.

Christer Berg har bevakat it-branschen och digitaliseringen sedan 1989. Han är krönikör och föreläsare inom futurism samt håller worshops i framtidsanalyser i nystartade bolaget Next Moose. Christer har varit verksam inom Dataföreningen sedan 1990-talet, bland annat som ordförande. Idag är han verksamhetsledare för föreningen.

I samband med förmiddagen lanseras också det nya nätverket Take X and Add AI. Nätverket kommer att utforska hur AI kan transformera dina nuvarande värdeerbjudanden och affärsmodeller.

Kostnad: Eventet är gratis för dig med Meet&Learn kompetenspaket. I deltagaravgiften ingår då Meet&Learn under ett år. Du betalar enkelt med kortbetalning via anmälningssidan för eventet. Observera att anmälan är bindande.

Välkommen!

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2017-09-29
08:00 till 12:00

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

addAI bjuder in till Workshop om AI

AI för beslutsfattare