Den digitala revolutionens löpande band

Föreläsare: Jari Aho, B3IT och Markus Suonto, Eficode
OBS! Markus Suonto ersätter Mikael Nilsson-Ollandt, som tidigare annonerats.


Hur kommer det sig att många företag inte satsar fullt ut på DevOps ? Att ta sig tid och att verkligen försöka förstå genomslaget som DevOps ger och sedan koppla detta till sin egen verksamhet är viktigt.

”Att använda DevOps är ungefär samma revolution för Digitalisering som Henry Fords löpande band för bilar.” Bara titta på kurvan här för effekten på hans produktion av bilar.


Samma effekt får du med DevOps i en digitaliseringsprocess. Tänk själv vad som händer med verksamheten om du kan få högre kvalitet till en lägre kostnad. Henry Ford lyckades tillverka fler bilar och bättre bilar till lägre kostnad än innan. Eller som ett känt svenskt företags CTO säger:

”DevOps är något vi arbetat enligt i flera år, och ja, det har gett oss större flexibilitet, högre förändringstakt, driftssäkrare system och billigare produktion.”

Vi ser många bolag som fortfarande idag har ett fåtal stora och dåliga mjukvaruleveranser. Det beror oftast inte på att de har en dålig IT avdelning. Det beror oftast på att ledningen inte insett hur viktig deras Digitaliseringsprocess är för verksamheten. Många sitter trygga i sin marknadsposition och tar IT beslut i snigelfart. Bankvärlden har varit en av dem. Många sitter still medan andra förstår vad detta innebär. Ta t.ex. Citi Bank, som säger "We are an IT company with a banking license".

Det stora problemet är att många företagsledningar inte förstår den revolution som DevOps innebär för företagsverksamheten på marknaden. Det är viktigt att nå ledningen och styrelsreummet.

Lite som Yin och yang så kompletterar våra talare varandra och för samman Dev Och Ops. Vid detta tillfälle förklarar de varför det blir så bra med DevOps.

Jari Aho VD och ansvarig för ett nytt bolag i B3IT koncernen som arbetar med fokus på att hjälpa kunder att genomföra DevOps, B3IT Performance AB.
Markus Suonto från B3ITs partner Eficode. Markus Suonto Senior Devops Consultant med flera års erfarenhet från att använda bland annat Docker. Markus kommer att visa hur mycket snabbare det är att skapa något i den virtuella och fullt ut automatiserade DevOps miljön som han arbetar i. Missa inte att ställa även andra frågor till Markus som är en erfaren senior DevOps konsult med mångårig DevOps erfarenhet från Eficode.

Vårens tema i Dataföreningen Sundsvalls seminarier är Digitalisering!

Tid och plats: Fredag 24 mars 2017, kl. 11.15-12.45 i Kyrkans Hus, Floragatan 4, Sundsvall. 

OBS! Absolut sista anmälningsdag är onsdag 22 mars kl. 23.59. P.g.a. cateringbeställning i Kyrkans Hus har vi svårt att ta eftersläntare!

Kostnad: För medlemmar 120 kr och för icke medlemmar 300 kr (inkl moms). Seminariekuponger om 10 st eller fler à 120 kr/st inkl moms kan beställas hos sundsvall@dfs.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att fakturera enstaka deltagare till seminarierna. Medtag helst jämna pengar om du betalar med kontanter.

Swish! Vi har möjlighet att ta emot betalning via Swish. Betalning via Swish till Dataföreningen på 1236151872. Observera att betalning via Swish MÅSTE ske på plats och betalningskvittens visas upp för nätverksledaren!

Student Är du student så har du möjlighet att gå på våra seminarier till ett rabatterat pris. Seminarium utan lunch kostar 50 kr inkl moms, med lunch 120 kr inkl moms. Ange "Student" och om du ska äta lunch eller inte i kommentarsfälftet i anmälan. För att styrka att du verkligen är student så måste du kunna visa studentlegitimation på seminariet.

Kontaktperson: Lisbeth Zetterberg, sundsvall@dfs.se, 070-3782559

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2017-03-24
11:15 till 12:45

Sundsvall, Floragatan 4, Kyrkans Hus

Retrospective or Die

Vart är vi på väg?

Trender, vad behöver man lägga tid på just nu och varför GDPR och LIS gifter sig så bra

Hur länge finns papperstidningen eller vart är massmedia på väg? - ZENIT

Save the date inför Brons sommar-AW den 13 juni

Dags igen för After work på Menageriet 11 maj, från kl. 16.30

Svaret på frågan ”varför” är nyckeln till framgångsrik verksamhetsutveckling

Digital flygledning – Sundsvall först i världen med första operativa centralen i världen

Beteendedriven utveckling

Nyttorealisering och beslutsfattande inom digitalisering av offentlig sektor

Sundsvalls kommuns Digidelcenter

After Work på Menageriet torsdag 6 april kl. 16.30

Den digitala revolutionens löpande band

Årsmöte i Mittkretsens Avd. Sundsvall

Smarta hem i praktiken

Årets IT-Profil - Min strategi för en hållbar digital framtid

Nya regler hur vi får hantera personuppgifter

Visualisering och mänsklig interaktion med Försäkringskassans källkod!

Test - Upp med kartan på väggen!

Ett IT-relaterat brotts väg genom rättssystemet

INSTÄLLT - Från Sundsvall till andra sidan jordklotet - hur man skapar förutsättningar för nästa generations innovationer

Ledarskap - Inställt

Lean och agil - arbetssätt med PULS

Spelbaserat lärande

Internet of Things på Permobil