Beteendedriven utveckling

Föreläsare: Fredrik Sundqvist

Testdriven utveckling har länge varit populärt, men är oftast begränsad till utvecklarna i ett projekt. Fredrik kommer att beskriva ett alternativt sätt att jobba som heter beteende driven utveckling(BDD). Det tar en annan approach från testdriven utveckling där vi ser på hela beteendet istället. Resultatet blir en pedagogisk metodik där vi kan ta med krav, test och utveckling redan från starten för att bilda oss en gemensam förståelse. Utöver det kommer vi se hur detta kan leda till automatiserade acceptanskrav och en levande dokumentation.

Fredrik Sundqvist studerade här i Sundsvall för 15 år sedan, sedan dess har han jobbat i Bryssel och Stockholm som främst utvecklare med en passion för agila metoder. Han flyttade nyligen hit med sin familj för att hitta lyckan i Norrland. Idag hittar ni honom om inte på cykeln så ansvarar han för arbetsmetoder på SPV.

Vårens tema i Dataföreningen Sundsvall är Digitalisering!

Tid och plats: Fredag 28 april 2017, kl. 11.15-12.45 i Kyrkans Hus, Floragatan 4, Sundsvall. Sista anmälningsdag onsdag 26 april! Vi har tyvärr svårt att ta eftersläntare efter detta datum då Kyrkans Hus beställer catering och det inte finns någon möjlighet att öka upp antalet efter sista anmälningsdag.

Kostnad: För medlemmar 120 kr och för icke medlemmar 300 kr (inkl moms). Seminariekuponger om 10 st eller fler à 120 kr/st inkl moms kan beställas hos sundsvall@dfs.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att fakturera enstaka deltagare till seminarierna. Medtag helst jämna pengar om du betalar med kontanter.

Swish! Vi har möjlighet att ta emot betalning via Swish. Betalning via Swish till Dataföreningen på 1236151872. Observera att betalning via Swish MÅSTE ske på plats och betalningskvittens visas upp för nätverksledaren!

Student Är du student så har du möjlighet att gå på våra seminarier till ett rabatterat pris. Seminarium utan lunch kostar 50 kr inkl moms, med lunch 120 kr inkl moms. Ange "Student" och om du ska äta lunch eller inte i kommentarsfälftet i anmälan. För att styrka att du verkligen är student så måste du kunna visa studentlegitimation på seminariet.

Kontaktperson: Mari Gustafsson, mari.gustafsson@frontit.se 072-7290019

Välkommen!

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2017-04-28
11:15 till 12:45

Sundsvall, Floragatan 4, Kyrkans Hus

Retrospective or Die

Vart är vi på väg?

Trender, vad behöver man lägga tid på just nu och varför GDPR och LIS gifter sig så bra

Hur länge finns papperstidningen eller vart är massmedia på väg? - ZENIT

Save the date inför Brons sommar-AW den 13 juni

Dags igen för After work på Menageriet 11 maj, från kl. 16.30

Svaret på frågan ”varför” är nyckeln till framgångsrik verksamhetsutveckling

Digital flygledning – Sundsvall först i världen med första operativa centralen i världen

Beteendedriven utveckling

Nyttorealisering och beslutsfattande inom digitalisering av offentlig sektor

Sundsvalls kommuns Digidelcenter

After Work på Menageriet torsdag 6 april kl. 16.30

Den digitala revolutionens löpande band

Årsmöte i Mittkretsens Avd. Sundsvall

Smarta hem i praktiken

Årets IT-Profil - Min strategi för en hållbar digital framtid

Nya regler hur vi får hantera personuppgifter

Visualisering och mänsklig interaktion med Försäkringskassans källkod!

Test - Upp med kartan på väggen!

Ett IT-relaterat brotts väg genom rättssystemet

INSTÄLLT - Från Sundsvall till andra sidan jordklotet - hur man skapar förutsättningar för nästa generations innovationer

Ledarskap - Inställt

Lean och agil - arbetssätt med PULS

Spelbaserat lärande

Internet of Things på Permobil