Ny ansats för lönsammare digitala investeringar i offentlig förvaltning

Från nytta för halva slanten till nytta för hela slanten

Vill du kunna upphandla offentlig digitalisering på ett sätt som väsentligt reducerar risk? Offentlig förvaltning i allt fler länder upphandlar nu leverans utifrån funktion i stället för timmar. Det är en ansats som ger en helt förändrad kostnadskontroll.

Pierre Almén, certifierad Software Measurement Specialist, förklarar hur konceptet fungerar i praktiken. Bland annat undviks de problem vi sett i Sverige med leverantörer som till och med lagts sig på ett negativt pris per timme för en viss tjänst för att därigenom få ner snittpriset per timme och bli vald som leverantör i ett ramavtal.

Pierre ger också exempel på lyckade nationella satsningar i andra länder, som till exempel Australien, Brasilien, Italien, och Holland. Varför har de lyckats och på vilka sätt?

Därefter ger Katarina von Goës, tidigare kanslichef för expertgruppen för digitala investeringar/DIGG,  oss en inblick i hur långt vi har kommit inom området i Sverige.


Föreläsare

Pierre Almén, managementkonsult på ImproveIT och vice president för International Software Benchmarking Standards Group (ISBSG http://isbsg.org/), har arbetat som IT-konsult i över 25 år och har specialistkunskaper inom faktabaserade IT-förbättringar. Han är certifierad Software Measurement Specialist och den enda i Sverige som är certifierad IFPUG Function Point Specialist. Dessutom driver han nätverksgruppen Software Metrics inom Dataföreningen, arrangerar seminarier inom området samt medverkat i framtagandet av boken ”The IFPUG Guide to IT and Software Measurement”.

Katarina von Goës, enhetschef för samordnade tjänster på Arbetsförmedlingen, är utbildad systemvetare och förändringsledare med 15 års erfarenhet av digitalisering inom statliga myndigheter. Det senaste året på uppdrag av Finansdepartementet som kanslichef på Expertgruppen för digitala investeringar. Innan dess som utvecklingsstrateg på Skatteverket där hon har arbetat med att ta fram myndighetens digitala agenda, coacha i förändringsledning samt utveckla myndighetens omvärldsbevakning. Katarina har också lett förändringsarbete inom Säkerhetspolisen samt rådgivning och revision inom informationssäkerhetsområdet.

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2018-11-09
09:00 till 11:00

F7 möten & konferens, Fleminggatan7, Stockholm

Tag kontroll över IT-utvecklingsprojekten!

Ny ansats för lönsammare digitala investeringar i offentlig förvaltning

Effektivisering av IT-projekt: Hur sänker man kostnaden med 100 MSEK?

Produktionstesta din IT-lösning redan på ritbordet - möjlighet på KTH

Top Application Performance Problems, How to Monitor and Prevent them

Project Scope Management – hjälper projektledaren att hålla projektet på spåret!

Praktisk metod för mätning av EA - även deltagande på distans

Rapport från ISMA-konferensen i USA

Frukostmöte: Kostnadseffektiva och transparenta mätprocesser inom IT

Effektivisera 100 miljoner i it-projekt. Är det möjligt?