Nu startar vi Projektkontorsskolan!

Var med från början och delta i seminarieserien om att skapa ett fungerande projektkontor. Utgångspunkten är PMO i rollen som Förändringsledare, Facilitator, Coach och lite till. Seminarieserien bygger på boken: Effektivare Resurser med Lean & Agila Projekt. Alla deltagare får tillgång till boken utan kostnad. Seminarieserien kombineras med nätverkande och gruppdiskussioner.

Första mötet avhandlar projektkontorets roll och vi kommer att sätta agendan för kommande möten. Många har svårt att komma ifrån på kvällar och eftersom våra möten innebär kunskapsuppbyggnad så är det motiverat med morgonmöten mellan kl. 8:00 till kl. 9:30 med inledande mingel från kl. 7:30. Serien går var fjärde vecka under hösten.

Mötets första timme med föreläsning kommer att streamas via Dataföreningen Play på Youtube. Det läggs upp som ett liveevenemang och börjar kl. 18 och håller på ungefär en timme. Du behöver inga inloggningsuppgifter utan det är bara klicka på länken och klicka på "Alla aktiviteter"

Vi använder en virtuell mötestjänst. För att vi ska uppfylla kraven i PUL måste alla som deltar på mötet muntligt godkänna följande text:
"Jag är medveten om att i detta nätverksmöte kommer det att finnas deltagare både fysiskt på plats och på distans. Detta är möjligt genom den teknik som DF använder under mötet och som innebär att personuppgifter (t ex bilder, röster, namn, e-postadress, chattext) om mig, som deltagare på plats eller på distans, kan komma att behandlas, överföras och lagras inom eller utom EU. Jag samtycker till att inspelning av presentation och eventuell videofilmning kan ske under mötet enligt ovan
.

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2015-06-11 (Hela dagen)

När Projektkontoret avvecklas vid agilt införande – vad kommer istället?

Workshop om Projektkontorets Jeopardy

Så får du kontroll på rollerna i ditt projekt

Governance leder till fler lyckade projekt och effektivare ledarskap

Presentation av den nya ISO standarden för Governance - ISO 21505

Förbättrade projekt och minskat tidsläckage

Kvalitetssäkrade projekt med QA-index som KPI

Projektkontorsskolan #8, Projektstyrmodell

Governance, Projektportfölj och PMO med Kjell Rodenstedt

Molntjänster för samarbete och kommunikation i projekt är ett ansvar för PMO

Transparens i projektverksamhet och resursplanering med ett PMO

Nu startar vi Projektkontorsskolan!

Terminsstart på Projektkontorsskolan

Projektskolan #3 Resursbalansering och planering

Projektkontorsskolan #4, Dashboard ger transparens och guidar projekten

Projektkontorsskolan lektion #5, Projektkontorets hantering av Agil projektstyrning

Projektekonomi och Nyttorealisering

Portföljstyrning och resursplanering