Rita enkelt och använd modeller för ökad kommunikation

Användningen av bilder växer sig allt större idag eftersom vi behöver förstå och ta till oss information på ett lättare sätt. Många upplever att de inte har tid att läsa djupa analyser, utan vill hellre kunna se framför sig hur information hänger ihop. Dagspressen jobbar hårt med det inför omröstningar, turneringar. Företagare försöker lyfta fram budskap så att det blir enkelt att förstå med hjälp av tecknade filmsnuttar etc.

Under kvällen kommer du få prova på att rita enkelt – vår tro är att alla som kan hålla en penna även kan rita!  Pia Villför Larsson kommer visa några enkla knep så att du kan rita bilder och använda i din kommunikation. Mia Liljeberg bygger vidare med modeller som är användbara för att få information att hänga ihop och bli lättolkad.  Helt enkelt en kväll för den som själv vill börja rita och kunna skapa sina egna strukturer!

Agenda:

Registrering, mingel och smörgås från 17.30

Prova på att rita enkelt och modeller för att  lyfta fram information

Mia Liljeberg är ingenjören som rest jorden runt i olika uppdrag. Språkförbistringar och kulturkrockar gjorde att hon började leta efter framgångsfaktorer i mötet mellan människor. Sedan 2006 driver hon Ponteo, som inriktar sig på att överbrygga hinder i kommunikation och ledarskap, utifrån forskning kring hur våra hjärnor fungerar. Första boken ”Låt bilden göra jobbet” om visuellt tänkande, utgavs 2012. Mia håller bland annat kurser och workshops i visuellt tänkande, facilitering och förändringsledning. Mia hjälper organisationer med förändringsledning i små och större projekt, nu främst inom digital transformation. Genomsyrande för hennes föreläsningar och utbildningar är att allt förmedlas på ett enkelt och pedagogiskt sätt och kan användas direkt efteråt.
 
Pia Villför Larsson är certifierad facilitator och grupputvecklare som använder grafisk facilitering i sina uppdrag för att skapa tydlighet i dialogen och öka engagemanget i mötesgruppen. Grundare av Facilitatorhuset som sedan 2003 har utbildat mer än 6000 deltagare i facilitering/workshopledning. Författare av boken ”Sätt fart på arbetsmötet – en handbok i facilitering som används både på egna och andras utbildningar. Pia även kurser i grafisk facilitering/graphic recording och kommer under kvällen bjuda på några av sina bästa tips därifrån.

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2016-08-30
17:30 till 20:00

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

Employee Generated Learning

Digital tillgänglighet - de nya lagkraven

En stark berättelse - för att förena team och företag

Leda relevanta förändringar – en grafisk resa!

Inspirationsföreläsning om vintergatan metoden

System och projektanatomier: Visualisering av beroenden

Så visualiserar du dina mål och inre resurser med hjälp av det symboliska språket

Visuella affärsmodeller som verktyg för innovation

Hur du visualiserar strategier så att de ger rätt effekt

Digital storytelling: Berätta din historia med hjälp av ljud och bild

Rita enkelt och använd modeller för ökad kommunikation

Nytt nätverk! Power of Visual - uppstartsmöte

Hur kan du använda din kreativa hjärna för att "accelerera" din prestationsförmåga?

Symbolers betydelse i verksamhetsutveckling - Power of Visual

Grafisk facilitering - Power of Visual

Hur du omvandlar text till bilder och symboler - praktiskt träning

Bildspråket som ditt främsta verktyg

Bilder, bilder – men hur gör man?

Bättre modeller

Varför är bilder så kraftfullt verktyg vid förändringsledning?

Fotograf Torbjörn Sjödin föreläser och visar bilder

Engagera genom Gamification

Knäppa kort eller Skapa bilder

Knäppa kort eller Skapa bilder