Leda relevanta förändringar – en grafisk resa!

Digitaliseringen påverkar det mesta i våra liv. Och ofta vet vi bara ATT det kommer ske förändringar, vi kan sällan ens i vår vildaste fantasi föreställa oss hur det faktiskt kommer bli. För att kunna vara med på den här transformationen som sker i samhället är det viktigt att vi börjar göra förändringar och de behöver ske utifrån den verklighet där just min resa börjar. Det här gäller även ledarskapet - vi vet att ledarskapet kommer behöva förändras, vi vet inte vad det innebär och vi behöver börja ändå.

På kvällens seminarium kommer Malin Grahn och Malin Nyrén och Tobias Klasson från Skatteverket diskutera framtidens ledarskap och vad det innebär att förändra när man inte vet vad målet är.

Resan kommer att grafiskt dokumenteras av Pia Villför Larsson från Facilitatorhuset i storformat (graphic recording) samtidigt så att du kan få en inblick i vad en sådan metodik kan ge i en process som denna. Som alltid på våra nätverksträffar kommer du också att få prova på och reflektera tillsammans med andra deltagare.

Föreläsare:


Malin Grahn, Skatteverket
Malin Grahn drivs av nyfikenhet och trivs allra bäst när hon kan involvera andra och där man vågar testa. Just nu leder hon en sektion med projektledare på Skatteverket. Innan detta arbetade hon med realisering av Skatteverkets Digitala Agenda, ett av verkets styrdokument. Malin är med i styrelsen för ACMP (the Association of Change Management Professionals) och går utbildningen Praktisk förändringsledning på Gestaltakademin.

Tobias Klasson, Skatteverket

Tobias Klasson är chef på Skatteverket och kommer närmast tidigare från en roll som konsultchef. Tobias sätter som ledare stort fokus på att skapa ett öppet klimat och coachande kultur där den enskilde får ut sin potential och energi. Detta tror Tobias uppnås med förtroende, engagemang och en kultur där det är naturligt med återkoppling i vardagen och där man vågar prova nytt.

Malin Nyrén, Skatteverket

Malin Nyrén är kreativ och orädd med fokus på skiften/transformationer för att skapa goda effekter. Hon arbetar operativs och strategiskt med ledarskapsfrågor och håller bland annat i utbildningen Ledare utan att vara chef på Skatteverket. Hon har gått utbildningen Leda i aktion (Move), är certifierad i GDQ (Group Development Questionnaire) och processhandleder ledningsgrupper och team sedan två och ett halvt decennium.

Pia Villför Larsson
, Facilitatorhuset, är certifierad facilitator enligt IAF (International Association of Facilitators) och har arbetat med affärs- och verksamhetsutveckling, IT-arkitektur, förändringsledning och projektledning. Pia erbjuder facilitering av möten, grafisk facilitering, coaching, ledningsgruppsutveckling samt utbildning facilitering. Pia är även nätverksledare för ”Visualisering” på Dataföreningen. Pia.larsson@facilitatorhuset.se

PRAKTISK INFO

Datum: 15 maj 2018
Tid: 18:00-20.00 (Mingel och registrering från kl 17:30. Kaffe och smörgås kan finnas till försäljning)
Plats: F7, Fleminggatan 7, Stockholm
Kostnad: Gratis för dig med Meet&Learn kompetens, för övriga är kostnaden 250 kr inkl moms.

BETALNINGSINFORMATION

Seminarieserien ingår för medlemmar i Dataföreningen med Meet&Learn kompetenspaket. Är du inte medlem i Dataföreningen eller har Read&Learn är seminarieavgiften 250 kr inkl moms. Du betalar enkelt med kortbetalning här på anmälningssidan för eventet. Observera att anmälan är bindande.

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2018-05-15
18:00 till 20:00

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

Employee Generated Learning

Digital tillgänglighet - de nya lagkraven

En stark berättelse - för att förena team och företag

Leda relevanta förändringar – en grafisk resa!

Inspirationsföreläsning om vintergatan metoden

System och projektanatomier: Visualisering av beroenden

Så visualiserar du dina mål och inre resurser med hjälp av det symboliska språket

Visuella affärsmodeller som verktyg för innovation

Hur du visualiserar strategier så att de ger rätt effekt

Digital storytelling: Berätta din historia med hjälp av ljud och bild

Rita enkelt och använd modeller för ökad kommunikation

Nytt nätverk! Power of Visual - uppstartsmöte

Hur kan du använda din kreativa hjärna för att "accelerera" din prestationsförmåga?

Symbolers betydelse i verksamhetsutveckling - Power of Visual

Grafisk facilitering - Power of Visual

Hur du omvandlar text till bilder och symboler - praktiskt träning

Bildspråket som ditt främsta verktyg

Bilder, bilder – men hur gör man?

Bättre modeller

Varför är bilder så kraftfullt verktyg vid förändringsledning?

Fotograf Torbjörn Sjödin föreläser och visar bilder

Engagera genom Gamification

Knäppa kort eller Skapa bilder

Knäppa kort eller Skapa bilder