Välkommen till en föreläsning om Patientjournaler på nätet!

Stängd

IT i vårdens seminarium fredag 16 mars 2012

I år blir det möjligt för drygt 340 00 svenskar att ta del av sina vårdkontakter på webben. Landstinget i Uppsala har tagit på sig ledartröjan i ett EU-projekt.

I många år har det talats om att ge patienter åtkomst till sina journaler via internet och nu är det första breda genomförandet på väg. Landstinget i Uppsala leder ett EU-projekt som skall få fart på utvecklingen.

Kom och lyssna på Benny Eklund tillförordnad IT-direktör i Uppsala län som berättar om projektet!

– I höst räknar vi med att kunna erbjuda patienterna tillgång till sina journaler på webben, säger Benny Eklund, tillförordnad it-direktör på Landstinget i Uppsala län.

– Vi utnyttjar att patienterna har tillgång till datorer, bredband och webbläsare och att vi har tillgång till datasystem, en webbtjänst och ett uttagsprogram som också används för den nationella patientöversikten.  För att komma åt journalen krävs en e-legitimation.

Kraften läggs på att fundera igenom hur journalerna ska utformas innan det hela tas i skarp drift i höst.

– Det handlar om sådant som om patienterna ska få all information eller om exempelvis ett cancerbesked ska fördröjas så att det meddelas via en läkare först, säger Benny Eklund.

– Hur vill patienterna ha det? Här arbetar vi nära patientorganisationerna.

Välkommen!

IT i vården-nätverket

Start/Slut:
2012-03-16 11:30 to 13:00
Sista anmälningsdag:
2012-03-14
Arrangör: IT i vården
Adress/vägbeskrivning:
Sundsvall, Floragatan 4, Kyrkans Hus
Ort:
Sundsvall
Öppet för alla

Kostnad:
Medlemmar 100 kronor (eller lunchkupong). Icke Medlemmar 150 kronor (eller lunchkupong + 50 kronor). Lunchkuponger om 10 st eller fler kan beställas hos sundsvall@dfs.se (faktureras).

Kontaktinformation:
Eva Dahlberg, eva.dahlberg@iteva.se, 070-624 33 32