Hållbar kompetensförsörjning inom IT-branschen

Hållbar kompetensförsörjning inom it-branschen

Frukostseminarium fredag den 23 november kl 8-10

Kompetensbristen inom IT-sektorn hotar den svenska tillväxten. År 2022 kommer det saknas 70 000 experter i den digitala sektorn. För att kunna svara på frågan hur kan vi rekrytera kompetenta medarbetare inom IT-branschen behöver vi att kunna utveckla och utforma hållbara HR-strategier.

 Den här morgonen kommer vi få lyssna och ställa frågor till experter inom hållbar rekrytering utifrån mångfald, internationella talanger och det livslånga lärandet.

Inledningstalare: 

Aida Faiz, External Relations Officer på Korta vägen vid Stockholms universitet med mångfald och inkludering som spetskompetens. Aida Faiz tala om hur företag kan bli mer attraktiv genom att ta fram innovativa lösningar för att attrahera nya medarbetare för att öka tillväxten.

Panelsamtal med:
Helena Carlsson, VD DF-Kompetens
Tolga Demir, Staffing & Recruitment Manager MultiMind Bemanning
Aida Faiz, External Relations Officer på Korta vägen

Program
8:00-8:20 Frukostmingel
8:20-8:30 Välkommen
8:30-8:45 Inledning
8:45-9:15 Panelsamtal 
9:15-9:30 Frågor
9:30-10:00 Fortsatt mingel

 

När: Fredag den 23 november kl 8-10
Plats: Dataföreningen, Fleminggatan 7

Begränsat antal platser, så först till kvarn. Inbjudan gäller dig som arbetar med HR-frågor, eller rekrytering och du som är intresserad av kompetensförsörjning inom IT-branschen.

Arrangörer: Diveristy InTech, Multimind Bemanning och Korta vägen vid Stockholms universitet

Diversity in Tech: Dataföreningens initiativ för att öka mångfald och inkludering inom den digitala sektorn. Diversity in Tech driver ett mentorskapsprogram tillsammans med Korta vägen vid Stockholms universitet för IT-profiler.

MultiMind Bemanning: Sedan år 2000 har MultiMind hjälpt företag och organisationer med internationell verksamhet att tillgodose personal med multikulturella och internationella kunskaper.

Korta vägen vid Stockholms universitet: Korta vägen är en arbetsmarknadsutbildning som riktar sig till nyanlända akademiker. Syftet är att tillvarata kompetenser och korta vägen till den svenska arbetsmarknaden. Utbildningen levereras på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2018-11-23
08:00 till 10:00

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

Hållbar kompetensförsörjning inom IT-branschen