PKI-dagen

Samhällets digitalisering har på olika sätt förändrat många av våra arbetsprocesser, i organisationen såväl som i vardagen. Men har du någon gång funderat på hur det där med säkerheten bakom funkar?

Många av oss är idag exempelvis vana vid att nyttja olika e-identiteter så som BankID eller Freja eID när vi besöker och loggar in på olika e-tjänster. Med digitala lösningar så som e-brevlådor förväntar vi oss att information som skickas inte konsumerats eller manipulerats av någon obehörig. Eller att den elektroniska signaturer vi gör när vi exempelvis skattedeklarerar digitalt motsvarar den traditionella, handskrivna kråkan. Framför allt, vi förutsätter att det med hög tillit och säkerhet går att verifiera riktighet, spårbarhet och oavvislighet.

Fortfarande fundersam?

Välkomnar till ett kostnadsfritt halvdagsseminarium med LulSec, Dataförening Norrbotten. Här kommer vi tillsammans med några av de vassaste i branschen prata kring dessa frågor, samt bekanta och slänga oss med termer, förordningar och koncept så som public key infrastructure (PKI), eIDAS, digitala certifikat, elektroniska signaturer och sigill.

Var: Magasinsgatan 8, Tieto, 972 31 Luleå

När: torsdag 17 januari kl. 13:00 – 17:00

Mer information om eventet finner du på PKI-dagen!

Anmäl att du kommer, det finns endast ett begränsat antal platser!

Observera: Du som medlem i Dataföreningen får en veckas försprång, den 5:e december öppnas registreringen för samtliga.

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2019-01-17
13:00 till 17:30

Magasinsgatan 8, Tieto, 972 31 Luleå

Ett stärkt och modernt skydd för Sveriges säkerhet