Ett stärkt och modernt skydd för Sveriges säkerhet

Regeringen antog 2017 en nationell strategi för samhällets informations- och cybersäkerhet. Under 2018 började den nya lag för informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster att gälla (det så kallade NIS-direktivet). Den 1:a april 2019 så ersätts den befintliga säkerhetsskyddslagen från 1996 med en ny säkerhetsskyddslag för ett stärkt och modernt skydd för Sveriges säkerhet. Här kommer betydligt fler organisationer bli berörda och behöver stärka sin säkerhetsskyddsförmåga.

Denna eftermiddag får vi en genomgång av den nya säkerhetsskyddslagen, vilka krav den ställer på organisationer med säkerhetskänslig verksamhet, hur den relaterar till NIS-direktivet och hur ett effektivt och systematiskt arbete med informations- och cybersäkerhet bör bedrivas.

Teori och fakta blandas med praktiska erfarenheter och konkreta råd. Det kommer även finnas möjlighet till frågor och övrig dialog.

Välkommen till en spännande LulSec träff, med Christer Åhl och Fredrik Rehnström från Rote Consulting som presentatörer.

Christer har +40 års erfarenhet inom säkerhetsskydd och informations- och cybersäkerhet inom såväl försvarsområdet som andra samhällsviktiga aktörer och företag.

Fredrik har i snart 30 års erfarenhet från informations- och cybersäkerhet och att införa och förvalta integrerade säkerhetsledningssystem inom större koncerner och vår centrala stadsledning.

Var: Comfort Hotel Arctic, Luleå
När: måndag 25 mars kl. 16:00 – 17:00

Kaffe och fika för de som vill stanna kvar efter för småprat och mingel :) Anmäl att du kommer, så vi vet hur många vi blir.

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2019-03-25
16:00 till 17:00

Comfort Hotel Artic
Sandviksgatan 82, 972 34 Luleå

Karta

Ett stärkt och modernt skydd för Sveriges säkerhet