Verksamhetsarkitektur: Beslut baserade på magkänsla eller fakta?

Bokrelease med Anita Jansson

Verksamhetsarkitektur handlar om att få kontroll över sin verksamhet, både hur den fungerar internt och hur kunderna och affären ser ut, för att få bra underlag att fatta kloka beslut, arbeta effektivt och genomföra förändringar på ett bra sätt. Ingen motsätter sig dessa mål, men trots det är det svårt att få till väl fungerande arkitektoniskt arbete i många verksamheter. Vad är det då som gör det så svårt att förstå?

Under detta seminarium kommer Anita Jansson berätta om hur hon med hjälp av verksamhetsarkitekturens olika modeller och verktyg hjälper sina kunder att lösa olika typer av utmaningar på ett säkert sätt. Hon delar även med sig av sina erfarenheter som vad det är som gör att det är svårt att få till det arkitektoniska arbetet och hur hon brukar komma runt dessa svårigheter.

I sitt arbete har Anita saknat en bok att ge till beslutsfattare och medarbetare som ska delta i verksamhetsutvecklingsarbete, som på ett enkelt sätt förklarar vad verksamhetsarkitektur är och hur det kan användas på ett praktiskt, och ibland pragmatiskt, sätt. Till slut skrev hon den själv. Under denna kväll kommer Anita presentera boken och dess användningsområde.

Efter Anitas föreläsning blir det mingel och självklart finns det möjlighet att köpa Anitas bok "Verksamhetsarkitektur: Strategi och praktik för effektivare företag" på plats till ett förmånligt specialpris.

Anita Jansson är en erfaren verksamhetsarkitekt, yrkesverksam inom IT- och verksamhetsutveckling sedan 1987, med spetskompetens inom Enterprise Architecture och informationsarkitektur.

När hon inte föreläser, skriver böcker eller håller utbildningar inom verksamhetsarkitektur arbetar Anita som konsult och hjälper sina kunder att hantera sina utmaningar.

Sanoma Utbildning startade år 1993. Genom samarbetet mellan förlaget, författare, lärare och elever har Sanoma Utbildning blivit ett av Sveriges ledande läromedelsförlag. Förlaget har även en omfattande utgivning mot universitet, högskola och näringsliv.

Välkommen!

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2017-06-08
17:30 till 20:00

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

Edge Computing i morgondagens distribuerade värld

Öka genomslaget i digitala kanaler med animerad film

Verksamhetsarkitektur: Beslut baserade på magkänsla eller fakta?

Robotar med social intelligens

IT-Arkitekturnätverket - Uppstartsmöte 13 februari!

Open Space om trender och utmaningar inom IT-arkitekturområdet

Arkitektur vs. Agile

Att övertyga ledningen

Kravhantering för time-to-market

Presentation av Boken om IT-arkitektur

Ny ISO/IEC-standard för värdering av arkitekturer

IT-Arkitektur: Kvalitetsattribut – en analys

UX och användbarhet

Vintergatan - den enda modell du behöver?

NLP - öka din förmåga att påverka och bli förstådd

Infrastruktur och molnet - The roadtrip

Självlärande textanalys i stor skala med Gavagai