Gamification

Välkommen till nätverket Gamification

Obs! Detta nätverk är inte aktivt i nuläget.

Idag växer många talanger upp med spel, film och musik som en naturlig del av sin vardag. En utveckling som är lättillgänglig, global och extremt motiverande. 2012 visade en europeisk studie (ISFE) att 62% av Sveriges invånare spelar något typ av spel. Det betyder att mer än varannan svensk är idag mottaglig för en spelifierad tjänst, produkt eller process.

En bransch som har blivit experter på att förstå denna målgrupp och nyttja denna kunskap är dataspelsbranschen, våra mjukvaruutvecklare med fokus på underhållning. De har lärt sig hur de ska använda dessa talanger och samtidigt hur de ska kommunicera med dem. De har skapat verktyg och metoder för att underhålla och kommit så långt att de idag skapar framtidens rockstjärnor. Men idag vet vi att denna målgrupp och dessa talanger är inte alla är menade att underhålla världen som mjukvaruutvecklare. Så hur bra har vi blivit att nyttja dessa talanger och metoder i andra branscher?

Målgruppen för detta nätverk är de som är intresserade och vill lära sig mer om gamification inom technology och affärer. Vi kommer vrida och vända på begreppet och se på nyttan utifrån de olika rollerna där man bäst kan tillämpa gamification metoder. IT-ansvarig som behöver effektivisera ett företags verktyg? Kommunikatör som behöver skapa en mer engagerad PR-kampanj? Affärsutvecklare som vill hitta pricken över i:et i nästa ide? Gamification kan skapa nytta hos många målgrupper och ansvariga och vi kommer under årets gång fördjupa oss i så många som möjligt. Vi kommer så klart anpassa oss till medlemmarna i nätverkets största intressen.

Vi kommer med andra ord skapa ett kontaktnät av engagerade samt sakkunniga och kommer vid jämna tillfällen bjuda in till diskussioner med gäster och mingel. Vi kommer ge varandra exempel och kontakter för att dra lärdomar som förhoppnings leder till mer teknik och affär.

Nätverksledare:

Mattias Escuardo Liljeqvist, mattias@futuregames.se

Ina Bäckström

Tidigare aktiviteter

nov
24
Att tänka som en speldesigner

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

17:30 till 20:00
sep
06
Vad är Gamification och hur kan det gynna din affärsverksamhet?

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

17:30 till 20:00

Syfte

Skapa ett kontaktnät av engagerade samt sakkunniga inom gamification. Nätverket kommer vid jämna tillfällen bjuda in till diskussioner med gäster och mingel. Vi kommer ge varandra exempel och kontakter för att dra lärdomar som förhoppningsvis leder till mer teknik och affär.

Navigera

Målgrupp

Målgruppen för nätverket är de som är intresserade och vill lära sig mer om gamification inom technology och affärer. Vi kommer vrida och vända på begreppet och se på nyttan utifrån de olika rollerna där man bäst kan tillämpa olika gamification-metoder.