Digital säkerhet: Vilka hot och risker finns för myndigheter i cyberrymden?

Ökad användning av E-tjänster, molntjänster och den tekniska utvecklingen påverkar oss alla. Även kriminaliteten har förändrats och blivit digital. Missa inte när E-förvaltning och digitalisering gästas av Bengt Angerfelt som kommer prata om hur den snabba tekniska utvecklingen ändrat förutsättningarna både för offer och gärningsmän.

Högre takt i digitaliseringen av offentlig sektor enligt regeringens devis.Under våren har nätverket för e-förvaltning och digitalisering tittat närmare på de krav som regeringen avser att ställa på myndigheterna gällande deras digitalisering. Denna gång tar nätverket upp IT/digital säkerhet och lyssnar till Bengt Angerfelt. Bengt har arbetat inom polisen och säkerhetspolisen i över 40 år med informationssäkerhet och brottsutredningar kopplat till IT. Idag är Bengt konsult och en uppskattad föreläsare.

Frågeställningar:

  • Vilka hot och risker, med tanke på antagonistiska hot, finns för myndigheter och andra i ”cyberrymden”?
  • Vilka risker utmanas myndigheter och andra av i cyberrymden kopplat till antagonistiska hot?
  • Vem är den externa angriparen och vem är dagens ”insider”?
  • Hur kan myndigheter komma framåt i digitaliseringsarbetet med rätt risk- och säkerhetstänk?

Bengts föredrag bygger på konkreta exempel från 40 års erfarenhet av informationssäkerhet och brott med koppling till IT.

Kostnad: Gratis för medlemmar i DF med Meet&Learn paket. Är du inte medlem eller har Read&Learn är du välkommen att delta till självkostnadspris 200 kr inkl moms. Du betalar enkelt med kortbetalning som sker när du klickar på anmälningsknappen nedan. Observera att anmälan är bindande. Avanmälan måste meddelas till stockholm@dfs.se senast 30/5. Senare avanmälan eller utebliven närvaro debiteras med 500 kr, men det går bra att skicka en kollega vid förhinder.

Välkommen!

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2017-06-01
17:30 till 20:00

F7, Fleminggatan  7, Stockholm

IT-strategi 2.0 - att koppla ihop IT med digitalisering: centrala effektmål

Digital samverkan i praktiken

Digital säkerhet: Vilka hot och risker finns för myndigheter i cyberrymden?

Högre takt i digitaliseringen av offentlig sektor

Effektiv styrning av nationella digitala tjänster i en samverkande förvaltning

E-förvaltningsnätverket bjuder in till möte om Digital samverkan

Svensk e-legitimation – Vägen framåt mot en gemensam lösning