Nytt nätverk! DF Blockchain - Uppstartmöte 15 mars

OBS! Mötet är flyttat till den 15 mars

Bitcoin och blockchain kommer att påverka alla affärsverksamheter
Bitcoin och Blockchain (eller blockkedjan som den ofta kallas på svenska) beskrivs leda till en lika stor förändring som övergången från skrivmaskiner till datorer. Blockkedjan möjliggör nya typer av affärer utan mellanhänder. Vad innebär det för dig och ditt företag?

Blockkedjan kan bli billigare, snabbare och effektivare än systemen som banker använder idag. I blockkedjan går pengarna direkt från en köpare till säljare, till skillnad för dagens banktransaktioner. Alla transaktioner noteras i en öppen logg, en distributed ledger som finns tillgängliga för allmänheten. Du kan spåra varje hur varje krona når din plånbok.

Nio av världens största banker och Nordea och SEB, däribland Barclays och Goldman Sachs har gått samman i en satsning på blockkedjor. Storbankerna vill börja att använda tekniken bakom bitcoin – men inte valutan… Kan den ena existera utan den andra? Hur fungerar bitcoin och hur hänger den ihop med blockkedjan.

Blockkedjan fungerar som en enorm, publik logg över alla bitcoin-transaktioner som någonsin skett. Allt delas genom ett globalt nätverk. Tekniken kan användas för allt från betalningar till aktiehandel och banklån. Till skillnad från dagens banktransaktioner krävs det ingen tredje part som verifierar en transaktion.

Nätverkets syfte: Att så många som möjligt förstår utmaningarna och möjligheterna med Bitcoin/Blockkedjan:

  • Hur började Bitcoin egentligen? – Går det att lita på en teknik som har en anonym upphovsman? Och varför är grundaren anonym? Det kan vara en fördel, tro det eller ej.
     
  • Hur fungerar det? – Bitcoin kan upplevas abstrakt till att börja med. Det går att öka förståelsen för teknikens möjligheter genom med olika liknelser med helt vanliga vardagliga ting och verksamheter. Det leder till att vi lättare att ta till oss den nya tekniken och kan börja ställa relevanta frågor.
     
  • Vilka är vinnarna och vilka är förlorarna? – Alla teknikskiften innebär förändringar. Inte många tillverkare av kulramar finns kvar och det svenska storföretaget Facit (räknemaskiner) är ett minne blott. Till och med Kodak är borta. Vi har en dialog om vilka företag och tjänster som kan behöva förändra sina affärsmodeller och vilka nya företag som växer fram.

Målgrupp för nätverket är alla som är nyfikna på möjligheterna med bitcoin och blockkedjan, både ur tekniskt och affärsmässigt perspektiv.

Välkommen!

Attachments

BilagaStorlek
Image icon bitcoin_100x100.gif8.58 KB

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2016-03-15 (Hela dagen)

Blockchain Tech #2

Så bygger du spel på Ethereums blockkedja

Hur säkra är kryptovalutor?

A Developer Primer on Blockchain

Releasefest för boken Bitcoin och blockkedjan

Skapa din egen kryptovaluta - en kväll om ICO:er

Blockchain in China

Blockchain Business #3

Blockchain Invest #3: Investera i kryptovalutor

Blockchain Invest #2: Investera i kryptovalutor

Blockchain Tech #1

Blockchain Invest #1: Investera i kryptovalutor

Blockchain Business #2

Blockchain Startup #2

Grunderna i bitcoin och blockchain

Blockchain startup

Blockchain och säkerhet

Blockchain for business: Vad det är och hur du tillämpar det

Ny teknik för valutor och smarta kontrakt med blockchain

BTCX Stora Blocktechpriset 2015

Nytt nätverk! DF Blockchain - Uppstartmöte 15 mars

Blockkedjan leder till ett paradigmskifte inom kundlojalitet, poängsystem och CRM