Blockchain Tech #1

Hur kan blockkedjan användas i utvecklingsprojekt? Nu är det dags för Blockchain Tech #1 med Christoffer De Geer och Viktor Tigerström.

Under hösten 2017 har vi lanserat fyra seminarieserier runt Blockchain: Intro, Business, Invest och nu också Tech. Seminarierna leds av Christoffer De Geer, Marketing Manager på XBT Provider och nätverksledare för DF Stockholms nätverk Blockchain.

Blockkedjan är komplex och för att kunna använda tekniken krävs en detaljerad genomlysning. Vi kommer nu därför att börja gå djupare in på hur tekniken fungerar för att i förlängningen bättre förstå vad den kan användas till.

Blockchain Tech riktar sig till utvecklare på väg in projekt som vill använda blockkedjeteknik.

Tech #1 tar upp grunderna för att kunna bygga tillämpningar på en blockkedja. Det handlar om mining och hur blockvalidering fungerar.

Vid detta tillfälle kommer vi att gå igenom:

  • Tekniskt hur korrektheten i en blockkedja kan säkerställas i ett decentraliserat nätverk. Fokus är att beskriva hur nya block med transaktioner kan skapas i ett nätverk där ingen part behöver lita på någon annan part, och hur blockens korrekthet kan valideras.
  • I detalj hur mining i en proof-of-work baserad blockkedjafungerar, och även hur en mining pool fungerar. Materialet består av teoretisk beskrivning av tekniken, men även av konkreta kodexempel samt live kodning av mjukvara för bland annat en simpel miner.

Huvudföreläsare är Viktor Tigerström, Systems developer på One Agency. Viktor Tigerström är en erfaren utvecklare som programmerat för blockkedjor under flera år och har en djup teknisk förståelse för ämnet. Han brinner för att belysa hur blockkedjor fungerar - både deras möjligheter och begränsningar. Tidigare har Viktor arbetat som lärare i programmering vid Uppsala universitet och är där än idag en uppskattad gästföreläsare inom Blockchain.

Alla nivåer av kunskap är välkomna, men för du att ska få ut något av den här serien bör du ha erfarenhet av systemutveckling. Och att du har ett genuint och starkt intresse av att lära sig.

Praktisk info

Datum: 3 november 2017
Tid: 13.30-17.00 (kaffe med fika ingår)
Plats: F7, Fleminggatan 7, Stockholm
Kostnad: Gratis för dig med Meet&Learn kompetens, för övriga är kostnaden 350 kr inkl moms.

Betalningsinformation

Seminarieserien ingår för medlemmar i Dataföreningen med Meet&Learn kompetenspaket. Är du inte medlem i Dataföreningen eller har Read&Learn är seminarieavgiften 350 kr inkl moms. Du betalar enkelt med kortbetalning via anmälningssidan för eventet. Observera att anmälan är bindande.

Välkommen!

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2017-11-03
13:30 till 17:00

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

Blockchain Tech #2

Så bygger du spel på Ethereums blockkedja

Hur säkra är kryptovalutor?

A Developer Primer on Blockchain

Releasefest för boken Bitcoin och blockkedjan

Skapa din egen kryptovaluta - en kväll om ICO:er

Blockchain in China

Blockchain Business #3

Blockchain Invest #3: Investera i kryptovalutor

Blockchain Invest #2: Investera i kryptovalutor

Blockchain Tech #1

Blockchain Invest #1: Investera i kryptovalutor

Blockchain Business #2

Blockchain Startup #2

Grunderna i bitcoin och blockchain

Blockchain startup

Blockchain och säkerhet

Blockchain for business: Vad det är och hur du tillämpar det

Ny teknik för valutor och smarta kontrakt med blockchain

BTCX Stora Blocktechpriset 2015

Nytt nätverk! DF Blockchain - Uppstartmöte 15 mars

Blockkedjan leder till ett paradigmskifte inom kundlojalitet, poängsystem och CRM