Luciafika: Maskininlärning + Low Code

Tiden för artificiell intelligens är här! Det får ni höra på vartenda seminarium nu för tiden. Men vad är det? Hur ska jag använda det i mitt företag? Hur tar man de första stegen? Vad kostar det?

Tull Anders Bergkvist på Headlight kommer på ett spännande och underhållande sätt berätta om och demonstrera praktisk användning av maskininlärning och artificiell intelligens för dataföreningens medlemmar. Han kommer också visa hur man bygger effektiva och billiga företagsappar i molnet med Low Code-plattformar och färdiga byggblock som väver ihop maskininlärning med organisationers befintliga infrastruktur och affärs- och verksamhetssystem.

Presentationen är på en svårighetsgrad som passar både it-verksamma och ”officeanvändare”. Förutom klokheter och coola demonstrationer och mingel med medlemmar och studenter bjuder DF Dalarna i samarbete med Headlight det även på glögg, kaffe, lussebullar och pepparkakor.

Maskininlärning är en del av artificiell intelligens och ger oss möjlighet att lösa uppgifter genom statistiska modeller snarare än logiska modeller. Maskininlärning används idag för bl.a. bild-, text- och ljudanalys, ansiktsigenkänning och dataanalys för att förutsäga saker (t.ex. ditt köpbeteende).

Low Code betyder att man bygger företagsappar i molnet med färdiga byggblock utan (eller med väldigt lite) programmering. Byggblocken består av maskininlärningssystem, databaser, företagssystem och social media.

Genom att anmäla dig till en aktivitet inom Dataföreningen godkänner du hur föreningens verksamheter behandlar dina personuppgifter.

Eventet äger rum den

2018-12-12
09:30 till 11:00

Headlight, Dalarna Science Park, Forskargatan 3, Borlänge

Använd din information på nya sätt!

Intrång och bedrägerier – hotbild, brott och skydd

Acceptans på riktigt!

Årsmöte Dataföreningen avd Dalarna 2019

Säkerhetsarkitektur: Ingenjörskonst eller hantverk?

Kryptera trafik i nätverket

Luciafika: Maskininlärning + Low Code

Digital spaning, kompetensutveckling och samarbeten

DF Dalarna håller årsmöte 14 mars 2018

Säkerhet i praktiken

Nytt metodstöd för systematiskt informationssäkerhetsarbete

Dataräddning, radering och computer forensics

Webinar. Säkerhetsfredag #1: GDPR, vad hade hänt om...?

Årsmöte med Dataföreningen avd Dalarna

IT-Pub med två MVP!

Att överleva på internet – en guide för organisationer och användare