TEMA: Affärsmodellering

Välkommen till Sveriges främsta professionella nätverk för Affärsmodellering

Nätverket för affärsmodellering är ett oberoende specialistnätverk, som skiljer sig från DFs vanliga medlemsnätverk. Det är ett exklusivt nätverk med kvalificerat innehåll och erfarenhetsutbyte mellan deltagare på samma nivå som arbetar med verksamhets- och affärsutveckling. För att säkerhetsställa en hög nivå på kunskapsutbytet i specialistnätverket har vi en antagningsprövning för deltagare. Nätverket är ett kompetensforum för att dela erfarenheter med likasinnande och att tillsammans utforska möjligheter att innovera affärsmodeller.

Affärsmodelleringsnätverket

Digitaliseringen förändrar affärslandskapet i allt snabbare takt med allt större oförutsägbarhet. Behöver din verksamhet se över sin affärsmodell? Ja, i ett uppkopplat samhälle får konsumenter tillgång till fler alternativ att lösa sina problem och tillfredsställa sina behov än med din produkt.

Nya oväntade aktörer når framgång i traditionella branscher med distruptiva affärsmodeller som inte var möjliga för tio år sedan. Startupen AirBnB exempelvis är på väg att bli världens största hotellkedja, utan att äga ett hotell. Deras affärsmodell i molnet var inte möjlig för tio år sedan.

Behovet av att kunna designa affärsmodeller blir en allt viktigare del av modern affärsutveckling när kundkrav  på enkelhet och tillgänglighet exakt när det behövs blir lika avgörande som tjänsteprodukten.

Nätverket utgår ifrån Alexander Osterwalders affärsmodellsramverk som blivit en standard världen över för innovativ affärsutveckling. Genom att visualisera givna antaganden om affären går det lättare att anpassa dem till nya konkurrensförutsättningar, förändrade kundkrav och vassare teknik.

Vi träffas en gång i kvartalet mellan 17.30-20.00 med fokus på ett aktuellt tema. Någon i nätverket med erfarenheter av temat inleder, en gästföreläsare talar om ämnet, sedan diskuteras frågeställningarna i grupp och/eller i plenum.

Exempel på teman i nätverket:

  • Hur kan organisationen växla upp innovationsförmågan?
  • Hur skapar vi starka användarupplevelser och ambassadörskap?
  • Kunddriven innovation?
  • Tjänstedesign

Gå med i affärsmodelleringsnätverket

Kontakta nätverksledare Robert Elm om du är intresserad av att gå med i nätverket.

Kommande aktiviteter

maj
23
Prismodeller

F7 Möten och Konferens, Fleminggatan 7, 112 26 Stockholm

18:00 till 20:00

Tidigare aktiviteter

apr
24
Studiebesök på Ericsson Garage

Torshamnsgatan 21. Kista

17:30 till 20:00
sep
07
Affärsmodeller på Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten, Hornsgatan 168, Stockholm

17:30 till 20:00
Mar
30
Tio heta konsumenttrender 2017 från Ericsson ConsumerLab

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

17:30 till 20:00
Mar
16
Visuella affärsmodeller som verktyg för innovation

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

17:30 till 20:00
dec
01
Workshop: MVP – Ett sätt att provtrycka affärsmodeller

The Park, Sveavägen 98, Stockholm

17:30 till 20:00
okt
25
Big Data och affärsmodeller

KTH Campus, Lindstedtsvägen 5, Rum D34 i D-huset (huvudbyggnaden) våningsplan 3

 

17:30 till 20:00
sep
01
Blockkedjan leder till ett paradigmskifte inom kundlojalitet, poängsystem och CRM

F7, Fleminggatan 7, Stockholm

17:30 till 20:00
maj
12
Bli uppslukad av Sharkonomics

Hajar är inte bara naturens mest fruktade rovdjur, de är också strategiska och effektiva, egenskaper som kan vara till nytta även i affärslivet.

IRM, Garvargatan 9C, Stockhom

17:30 till 20:00
Mar
22
Design Thinking Journey

Affärsmodelleringsnätverket startar 2016 den 22 mars på temat "Design Thinking Journey".

17:30 till 20:00
nov
30
Affärsmodeller i värdenätverk

Idag är det alltmer relevant att utveckla affärer i nätverk istället för i linjära värdekedjor. Värdekedjor vidgas till ett ekosystem av autonoma aktörer som i sin tur stödjer en gemensam affärsmodell.

(Hela dagen)

Syfte

Specialistnätverket vänder sig till dig som är Affärsutvecklare, Strateg, Verksamhetschef, Projektledare, Produktutvecklare, Entreprenör, Affärsarkitekt och kvalificerade generalister. Nätverkets syfte är att vara ett kompetensforum med fokus på att innovera affärsmodeller. Träffar: Fyra halvdagar per år. Kvalitetsgaranti: Testa och var med på ett möte. Krav: Medlemskap i DF Sverige och möjlighet att kunna bidra med ett case till nätverket.

Navigera

Målgrupp

Affärsutvecklare, Strateg, Verksamhetschef, Projektledare, Produktutvecklare, Entreprenör, Affärsarkitekt och kvalificerade generalister.